• 1880

  Jan Nicolaas de Vries

  Op 27 december 1880 werd de grondlegger van het juweliersbedrijf, Jan Nicolaas de Vries, geboren, als zoon van een lantaarnopsteker. Na zijn schooltijd kwam hij, eerst als leerling, daarna als goudsmid, te werken bij de firma Roozendaal, een vooraanstaande fabriek van sieraden en importeur van horloges in Nederland. In de avonduren leerde hij voor horlogemaker.

 • 1903

  Een Bruiloft

  In 1903 trouwde hij. Zijn vrouw was meer een zaken- dan een huisvrouw en vroeg de heer Roozendaal of zij de sieraden die haar man maakte mocht proberen te verkopen. Zo trok ze, te voet, met een koffertje met sieraden door Westfriesland.

  In 1903 werd zoon Frans geboren, die na een aantal baantjes de rol van zijn reizende moeder overnam. Niet meer lopend, maar nu op de fiets.

  1903

 • 1921

   

  De Vries Juwelier

  In 1921 nam Jan Nicolaas ontslag bij Roozendaal en startte zijn eigen juwelierszaak op Grote Noord 32. Het werd steeds drukker in de zaak en Frans besloot te stoppen met het zwerven door Westfriesland. Hij legde zich toe op de verkoop en het repareren van gouden sieraden, klokken en wekkers. Zijn vader repareerde de horloges. In die tijd gebeurde dat nog zonder machines. Schroefje voor schroefje, radertje voor radertje, veertje voor veertje werd het horloge uit elkaar gehaald, schoongemaakt en gerepareerd met de hand. De oorlog was voor de juwelier een moeilijke tijd. Na de oorlog werd het naastgelegen pand overgenomen en verbouwd.

 • 1960

  Jan de Vries

  In 1960 is Jan Nicolaas op 81 jarige leeftijd van zijn welverdiende pensioen gaan genieten. Zijn kleinzoon Jan nam zijn taak over, nadat hij de juweliersopleiding in Schoonhoven had gevolgd. In de tijden die volgden had Jan het niet altijd even makkelijk. Zo verveertienvoudigde de goudprijs in de jaren 70.

   

  1960

 • 1980

   

  Nog een Bruiloft

  In 1980 zakte dat gelukkig weer een beetje. Ondertussen trouwde Jan met Marjan en zij kwam full-time in de winkel werken. Het bedrijf is daarna snel gegroeid.

 • 1992

  Ed van der Steen

  In 1992 nam Ed van der Steen de zaak over. Ed wist waar hij aan begon, want hij had al zo’n twintig jaar in het bedrijf gewerkt. Bovendien mag hij zich met zijn opleidingen tot uurwerkmaker en goudsmid echt een allround-vakman noemen.

   

  1992

 • 2007

   

  De Vries gaat online

  In 2007 bestaat het team van de Vries Juwelier uit 7 bekwame vakmensen uit alle categorieën zoals: gediplomeerde juweliers, goudsmeden, horlogemakers, klokkenmakers en graveurs. Inmiddels is De Vries Juwelier ook online te bekijken.

 • 2008

  Een tweede filiaal

  In 2008 breidt De Vries Juwelier uit door de overname van Hinke Juwelier in Enkhuizen. Met de overname start een nieuwe periode. De huiscollectie wordt uitgebreid met talloze merken en het personeelsbestand groeit met nog meer vakbekwame allrounders. Vanaf nu bestaat De Vries Juwelier uit 2 bloeiende zaken in West Friesland.

   

  2008

 • 2014

  In Memoriam

  Jan de Vries 09-04-1936 04-08-2014

 • 2018

  Vernieuwingen online

  In 2018 wordt devriesjuwelier.nl vernieuwd, en wordt een webshop gelanceerd. Voortaan zal de vertrouwde kwaliteit van De Vries Juwelier zowel in de winkels als online beschikbaar zijn. We zullen u altijd van harte van dienst blijven!

  Tot ziens bij De Vries Juwelier

   

  2018