Horloge & Goudsmid Ateliers

Om kwaliteit en snelle service te kunnen garanderen, heeft De Vries Juwelier ervoor gekozen om alle reparaties in eigen huis uit te voeren. Sinds 2000 is er naast een atelier voor horlogemakers en graveurs een atelier gecreëerd voor goudsmederij.

De Vries Juwelier heeft dus twee ateliers, een “schoon” atelier voor het repareren van horloges en klokken en een goudsmidatelier. Beide ateliers zijn volledig voorzien van alle voorzieningen die nodig zijn om goede producten te leveren.

Het goudsmidatelier is aan de buitenkant van het gebouw gevestigd en is te bezichtigen vanuit de Lange Kerkstraat. U kunt dan een exclusief kijkje nemen in de wereld van de goudsmeden.
U kunt hier een van onze goudsmeden zien zagen, vijlen, solderen, polijsten of zelfs edelstenen zien zetten. Het atelier is ruim van opzet en bied ook plaats aan gemotiveerde stagiaires.
Er is niets mooier, en belangrijker voor het juweliersvak, dan het gedegen opleiden van nieuwe vakmensen. De Vries Juwelier is een erkend leerbedrijf in de disciplines: Juwelier/ondernemer niveau 4, Goudsmid niveau 4, Horlogemaker niveau 4 en Klokkenmaker niveau 4.

Het horlogemakeratelier is helaas niet te bezichtigen. Hier worden revisies uitgevoerd van zowel grote uurwerken van klokken als kleine horloge uurwerken. Bij een reparatie of revisie van een klok wordt het uurwerk eerst gedemonteerd en schoongemaakt. Hierna wordt de slijtage aan het uurwerk bekeken en verwijderd. Eventueel worden er nieuwe onderdelen besteld of zelfs met de hand gemaakt. Hierna volgt dan weer het assembleren, olie geven en afstellen.

Bij een horloge revisie wordt een horloge volledig gedemonteerd en gecontroleerd. Alle onderdelen worden machinaal gereinigd en gecontroleerd. Daarna wordt het uurwerk stap voor stap geolied en gemonteerd waarbij beschadigde en versleten onderdelen worden vervangen.

Nadat de revisie is uitgevoerd, wordt het horloge afgeregeld en gecontroleerd.

De metalen horlogebanden en kasten worden zo goed als mogelijk schoongemaakt.

Bijna alle overige horloges van merken die wij niet in ons assortiment hebben kunnen wij reviseren, met uitzondering van een paar exclusieve merken. Ook is de expertise aanwezig om antieke zakhorloges te reviseren. Wij helpen u graag bij de tijd te blijven. Als u vragen heeft over de diensten die we leveren, de garantie op de revisies of enige andere vraag over goudsmederij, klokken of horlogerevisie klik dan hier voor de manieren waarop u contact met ons kan opnemen.